39Graden

Take a seat

Naomi Schouten & Mireia Varón Gallofré (dans)
DatumTijdLocatie

 

De wereld zet ons onder druk om altijd te streven naar de best mogelijke versie van wie je kunt zijn, in plaats van te omhelzen om te accepteren en oprecht gelukkig te zijn. Er zijn veel ongeschreven regels, normen en verwachtingen die ons fascineren omdat ze onhaalbaar zijn. Wat achter perfectionisme schuilgaat, is wat echt interessant is. We confronteerden onszelf met het idee: als echte perfectie niet bestaat, waar streven we dan naar? Wat zijn onze normen? Wat zijn we zonder alle druk en sociale regels? Wat is de echte jij? Er zit zoveel schoonheid in de imperfecties. Wat blijft er van ons over als we onze imperfecties accepteren? In het stuk ben je getuige van de ontdekkingsreis naar de eerlijkere versie van onszelf.

 

Over de makers...

Naomi Schouten is een Nederlandse danseres. Ze studeerde af aan de vooropleiding van ArtEZ (2012-2019), waar haar passie en liefde voor dansen is gegroeid. Ze danste repertoire van Robert Battle, in samenwerking met Introdans, onder leiding van Marlena Wolfe. Verder werkte ze onder andere samen met Keren Levi, Caroline Finn, Jens van Daele, Maciej Kuźmiński, Wubkje Kuidersma en Neel Verdoorn. Daarnaast danste ze in Roots Youth Folk Company (2015), en toerde met hen, wat bijdroeg aan haar ervaring met optredens. Momenteel ligt haar interesse in de diepte van de intentie achter bewegingen. In de opleiding van ArtEZ Bachelor Dans experimenteert ze nu met het maken van verschillende stukken zoals “Fly like a bird” en “Ain’t I A Woman?”.

 

Mireia Varón Gallofré is een danseres uit Barcelona. Ze studeerde aan het Varium Center, Espai de Moviment, Barcelona, Spanje (2018-2019). Ze werkte samen met artiesten als Nadine Gerspacher, Nicolas Ricchini, Fernando Troya en Maciej Kuźmiński. Onlangs nam ze deel aan enkele dansfestivals zoals het Mujeres Alegres Festival, Spanje, met de videodans “Manifest Baixllofeminista 8M” en aan het Mixable Festival, Nederland, met de videodans “Epilogue” gecreëerd door Adrian Thoemmes. Gelijktijdig met haar studie heeft ze haar eigen stukken gemaakt, zoals "Still Connected (?)" en "Your room, alone".