39Graden

39Graden Intensive

Trijntje Keijser, Zenna de Roos & Dirk Oome
DatumTijdLocatie

Om de eigen signatuur van jonge talenten een extra impuls te geven introduceerden we in 2019 de 39Graden Intensive. Dit jaar selecteerden we Zenna, Trijntje en Dirk voor dit individuele makerstraject. Onder begeleiding van coach Mees Walter werkten zij de afgelopen maanden aan een eigen solo. Ze staan te popelen om deze zo snel mogelijk aan je te presenteren!  

 

Zenna de Roos (Zenna Meine)
Vloer (toneel)
Zenna de Roos is 19 jaar en woont in Breda. Ze is dol op acteren en voelt zich helemaal thuis op het podium. Ze volgde theaterlessen, zat in de podiumklas van haar middelbare school en stond vorig jaar al op Festival 39Graden. Dit jaar is ze terug. Niet als duo, maar alleen.
 

Zodra je de theaterzaal van Podium Bloos betreedt ken je een verhaal, je eigen verhaal. Je weet wie je bent en wat je hebt meegemaakt, maar wat voor ervaringen heeft de vloer? Wat is er gebeurd en wat voor herinneringen zijn er nog altijd op de vloer te vinden? In de interactieve voorstelling ‘Vloer’ kom je de verhalen te weten die een theaterzaal doet leven.

 

Trijntje Keijser

Aralmeer (muziek/performance)

De Bredase Trijntje Keijser is 16 jaar oud. Ze heeft veel verschillende hobby’s, zoals: zeilen, wandelen, tekenen, schrijven, musiceren en acteren. Ze ziet ze eigenlijk niet als hobby’s, maar als noodzakelijke levensbehoeftes. Met die mentaliteit stond ze al eerder op het podium van 39Graden. 

 

Dit jaar is ze terug met een solo. Aralmeer is een muzikale performance over de verwoesting van het Aralmeer in voormalig Sovjet-Unie gebied. Trijntje neemt je mee in het bizarre verhaal over een ramp, veroorzaakt door keuzes van de mens.

 

Dirk Oome

Snaveltjes toe (toneel)

Dirk Oome is 19 jaar en woont in Raamsdonksveer. De afgelopen jaren heeft hij op verschillende podia gestaan en gewerkt aan filmprojecten. Wanneer hij niet bezig is met theater neemt hij uitstapjes in de richting van beeldende kunst en poëzie.

 

In ‘Snaveltjes Toe’ neemt Dirk je mee op reis in een lucide droom. Het project is gebaseerd op slaapmeditatie en bestaat uit een combinatie van beeld en geluid. De audioperformance wordt zijn eerste project waarbij hij niet fysiek op de planken staat. Ogen dicht en oren open!