Festival 39Graden

fABULEUS & Kloppend Hert

Zero for Conduct (theater)
DatumTijdLocatie
vrijdag 7 februari20:15Grote zaal

Nederlandse première

We maken auto’s die zelf rijden en computers die zelf denken. We knippen en plakken met ons eigen DNA. Australië is onze achtertuin en de planeet Mars bijna een vakantiebestemming. De wereld verandert met een duizelingwekkende snelheid. Waarom zien onze klaslokalen er dan nog net zo uit als 100 jaar geleden?

Theatermaker Haider Al Timimi neemt in Zero for conduct ons onderwijssysteem op de korrel. Worden jongeren genoeg aangesproken op wie ze zijn of willen worden? Is er plaats voor leerkrachten die buiten de lijntjes willen kleuren? 

Samen met een zeer diverse groep spelers, dansers en zangers injecteert Al Timimi de passie van een voodoo-ritueel in het klaslokaal. Zero for conduct is een absurde beeldenstorm. Een fysieke trip van oude geesten in jonge lichamen.

regie: Haider Al Timimi Assistentie | regie: Astrid Ogiers | cast: Joanita Acheampong, Mohammed Basim, Cherine Chat, Marijke Claes, Maaike De Baerdemaeker, Marilou Dejans, Maria De Cort, Majd Hanon, Wouter Tran en Renee Vaerewijck | dramaturgie: Bart Capelle 

 

Zero For Conduct - officiële trailer from fabuleus on Vimeo.