Op 29 en 30 mei 2021 geeft Hiphop-theatercollectief DIEHELEDING een masterclass in theatermaken, vanuit de methode waar zij zelf mee werken. Hierbij gaat het erom dat het materiaal nooit helemaal van jou is: ieder werk wordt doorgegeven aan een ander waardoor er zo een gezamenlijk kunstwerk kan ontstaan en niets heilig is. Maken, schrijven en musiceren doe je altijd vanuit een helder kader met een bepaalde tijdsduur, waardoor je niet te veel in je kop kan gaan zitten door al die artistieke keuzes. Oh ja, en het zou ook best eens kunnen dat ze met je zullen gaan rappen. Of dansen. Of vliegtuigjes vouwen. Waar jij zin in hebt.

Ready voor deze masterclass? Meld je dan snel aan via 39gradenfestival@gmail.com en benoem bij je aanmelding het volgende: je naam, leeftijd, een korte intro over jezelf, wat je nog zou willen leren en of je een instrument bespeelt.

Over DIEHELEDING
Vanuit een gezamenlijke liefde voor hiphop maakt DIEHELEDING voorstellingen als muziekalbums.

Ze schrijven raps, creëren personages, maken spelscènes en muziek. Ze gebruiken personages om verschillende figuren uit de hiphop-scene en onze samenleving mee vorm te geven. Het doel is om een gruwelijk dansfeest te creëren met harde beats en intelligente taalspelletjes.

DIEHELEDING bestaat uit Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Nick Livramento Silva, Dalorim Wartes, Merel Pauw en Jip Vuik (regie).

Meer informatie: www.dieheleding.nl.