Festival 39Graden

Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen winnaars Gouden Thermometer 2019

Tijdens de finale van Festival 39Graden 2019, op zondagavond, werd zoals elk jaar De Gouden Thermometer uitgereikt; een stimuleringsprijs voor jong talent. Dit jaar ging de prijs naar Tommy Heeffer en Rowan van den Boomen met de dansvoorstelling Dear Life, die onderdeel was van de Urban Route. Tommy en Rowan winnen een productiebudget van € 750,- voor de ontwikkeling van een nieuwe voorstelling. De prijs wordt mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden Podiumkunsten Breda. 

De jury over de winnende voorstelling“Een sterk performanceduo dat, zeker gezien hun jonge leeftijd (14 en 15 jaar), beschikt over een goede techniek. Ieder hebben ze een eigen bewegingskwaliteit, die ze goed weten in te zetten zonder daarbij elkaar te verliezen. De jury prijst hen vooral om hun veelzijdigheid. Er werd goed gebruik gemaakt van de ruimte, de muzikaliteit was terug te zien in hun hele lichaam en hun expressie was integer en oprecht. Een erg verzorgde en energieke dansperformance. Kortom, een duo met veel potentie.”

De jury bestond dit jaar uit Olle Paap (eerstejaars student ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem), Anna op de Weegh (oud deelnemer Festival 39Graden), Elise Reiniers (student Albeda Danscollege), Mees Walter (vierdejaars student Toneelacademie Maastricht). De selectie vindt plaats op basis van criteria als zeggingskracht, authenticiteit, spelkwaliteit en decor gebruik. De voorwaarde is dat de jongeren het stuk zelf hebben gemaakt en maximaal in het tweede jaar van een professionele opleiding zitten.