Festival 39Graden

Kaartverkoop Festival 39Graden 2020 gestart!

Kunst? Gaaaaaaaap….. Nou echt niet! Op 7, 8 en 9 februari 2020 komen tientallen talentvolle jongeren tussen de 15 en 21 jaar in actie om het tegendeel te bewijzen. Gewapend met eigenzinnige en tegendraadse performances op het gebied van theater, (urban) dans, muziek, spoken word en circus gaan ze de strijd aan met dit vooroordeel. Sluit je aan bij deze creatieve protestmars en ontdek het talent van de toekomst! 39Graden wordt van voor naar achter georganiseerd door jongeren zelf en is een project van Podium Bloos. De kaartverkoop is vandaag gestart, sla je slag!

Professioneel programma
Naast voorstellingen van jong aanstormend talent zijn er ook elk jaar professionele voostellingen te zien. Op vrijdag 7 februari starten we de twaalfde editie van het festival met de Nederlandse première van Zero for Conduct, een voorstelling van het Vlaamse productiehuis fABULEUS en theatergezelschap Kloppend Hert. Samen met een zeer diverse groep jongeren neemt theatermaker Haider Al Timimi in Zero for Conduct ons onderwijssysteem op de korrel. De wereld verandert met een duizelingwekkende snelheid. Waarom zien onze klaslokalen er dan nog net zo uit als 100 jaar geleden?

De tweede professionele voorstelling in de programmering is 1001 van DIEHELEDING. Op zaterdagavond 8 februari staat dit jonge hiphop-theater collectief – net als vorig jaar – garant voor een spetterende afsluiting van de tweede festivaldag. Denk dikke beats en zachte matrassen: 1001 is een hiphop-feest, een ode aan verhalen vertellen. DIEHELEDING vermengt de oorspronkelijk Arabische verhalen van duizend-en-één-nacht met verhalen van nu. Van spoken word tot rap, op opzwepende, sensuele of sluimerende beats, kantelen ze je perspectief. Zwoel, snel en sexy. Direct na afloop van de voorstelling kunnen de voetjes van de vloer tijdens de DIEHELEDING-after party!

Urban Route in Belcrum
Wegens succes terug in het programma: De Urban Route. Een avontuurlijke tocht langs bijzondere locaties in de Belcrum, waarin het publiek getuige is van spannende capriolen en korte performances. Voor het programma selecteert de organisatie ieder jaar jongeren met urban skills, zoals hiphop, rap, spoken word en cross-overs. Wie dat dit jaar zijn houden we nog even geheim… Toegang is gratis, van tevoren aanmelden is gewenst.

Over 39Graden
39Graden is veel meer dan alleen een theaterfestival. Deelnemers worden in de aanloop naar het festival begeleid door jonge professionals uit het veld, ontmoeten andere talentvolle jongeren, bezoeken samen voorstellingen én profiteren van vele andere ontwikkelingsmogelijkheden, zoals masterclasses en workshops. Jaarlijks hoogtepunt is het festival, waarbij alle talentvolle jongeren samenkomen, elkaars werk zien en van elkaar leren. 

Kaartverkoop
Dagtickets en passe-partouts zijn te koop via deze link.

Festival 39Graden is een initiatief van Podium Bloos en komt mede tot stand met structurele financiële steun van Gemeente Breda en Provincie Noord-Brabant.

Foto: Loet Koreman