39Graden

Nieuwe projectleider: Frederique

Yay! We hebben een nieuwe projectleider voor 39Graden! Meet Frederique:

 

Frederique Scholtes (1995, Kerkrade) is creatief producent, docent en kunstenaar actief op het internet en in Tilburg en Utrecht. Ze heeft in de afgelopen jaren gewerkt voor verschillende kunstinstellingen, waaronder de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Unseen Amsterdam. Haar roots liggen in het zuiden, waar de interesse in kunsteducatie en het organiseren van culturele evenementen ontstond met het opzetten van een seminar: ‘Bretons surrealisme in de praktijk: Vroeger was ik bang voor weerwolven, nu ben ik bang voor de belastingdienst’.

 

Het liefst organiseert ze samenwerkingen tussen interdisciplinaire (theater)makers waarbij ze verschillende artistieke signaturen gericht koppelt, om tot boeiende en onvoorspelbare combinaties te komen tussen jongeren en instantie, ongebonden aan achtergrond of medium.

 

Als projectleider bij 39Graden wil ze dit doorzetten in een community die die waardevolle wisselwerking tussen jongeren kan bieden: een broedplaats voor jonge makers om, vooral in deze tijd, uitdagend werk te maken, omringd door gelijkgestemden en professionals.