39Graden

Wie zijn wij?

39Graden is een initiatief van Podium Bloos. De organisatie is voor een groot deel in handen van een groep jongeren in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar, die wordt ondersteund door de professionals van Podium Bloos. Samen delen zij een grote passie voor theater, dans, circus en kunst en cultuur in het algemeen. De komende maanden doen zij er alles aan om ook van deze editie een succes te maken! 

De jongerenorganisatie bestaat uit: 

 

Jonathan Veenhuijsen

 

Hoi! Ik ben Jonathan. Ik ben 18 jaar en ik zit bij de jongerenorganisatie, omdat ik veel met theater heb gedaan en nu heel benieuwd ben hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Het lijkt mij een leuke ervaring om een keer bezig te zijn met kunst op een heel andere manier dan het uitvoeren ervan. Een fun fact over mijzelf is dat ik verliefd ben op Italië: de geschiedenis, het eten, de steden, het weer en de taal. Ik heb daarom 10 weken in Florence gewoond om Italiaans te leren. Ik vind dat jongeren op een heel speciale manier naar de wereld kunnen kijken en ik ben altijd heel geïntrigeerd door kunst van jonge makers. Ook vanwege de nog onderzoekende stijl en vaak overlappende disciplines, die ik veel hoop terug te zien op het festival!

 

Bente Janssen  

                                                                              

 

Hey! Mijn naam is Bente Janssen, ik ben 16 jaar en ik zit op theater. Dit is het 2e jaar dat ik deel uitmaak van de jongerenorganisatie van Festival 39Graden. Vorig jaar heb ik er zó erg van genoten en veel inspiratie opgedaan, dat ik dit jaar graag weer wilde meehelpen. Ik wil meer kunst onder de jongeren brengen, omdat dit naar mijn idee nog niet genoeg gebeurt. Dit vind ik zonde, omdat kunst erg mooi en inspirerend kan zijn! Ons doel is dan ook om dit jaar zo veel mogelijk jongeren aan te sporen tot kunst maken en zien. Een fun fact over mij is dat ik er stiekem van droom om in the middle of nowhere in Lapland tussen de rendieren met warme chocolademelk het Noorderlicht te zien. Je zal mij trouwens ook zelf op het festival zien staan in een voorstelling van de Jongerenwerkplaats van Podium Bloos!

 

Dylan Richards

Hallo, ik ben Dylan! Toen ik 9 jaar was kreeg ik mijn eerste theaterles, en ik ben sindsdien niet meer van theater weg te houden. Ik ben ondertussen 16 jaar en zit in de Jongerenwerkplaats van Podium Bloos. Ik ben via een vriendin bij de jongerenorganisatie van Festival 39Graden gekomen en ik vind het heel leuk om met een groep naar een gemeenschappelijk doel te werken! Overigens ben ik een van de grootste nerds die je zou kunnen bedenken. Anime, Video Games, Dungeons & Dragons en een robotica team: ik doe het allemaal!

 

Rhea Slootweg

Hee daar! Mijn naam is Rhea, ik ben 21 jaar en erg enthousiast over Festival 39Graden. Als oud-deelnemer kan ik zeggen dat het me veel heeft gebracht: podiumervaring, nieuwe input door het werken met een professional en het ontmoeten van nieuwe mede (beginnende) artiesten. Daarom leek het me dit jaar interessant om vanuit een andere hoek mee te werken. Zelf studeer ik Circus and Performing Arts in Tilburg en ik vind het heel tof om in creaties mijn discipline (partneracrobatiek) te combineren met dans. Een fun fact over mij is dat ik altijd over de kleinste dingen twijfel. Gelukkig hebben we een heel team om knopen door te hakken! Ik ben erg benieuwd naar alle aanmeldingen dit jaar. :)

 

Demi Hense

Heii! Ik ben Demi en ik ben 16 jaar. Ik ben via een stage als cultreporter gespot voor de jongerenorganisatie van Festival 39Graden en ik was gelijk enthousiast! Zelf treed ik al vanaf kleins af aan op met dans en sinds een paar jaar is dat veranderd in musical. Verder schrijf ik graag, maak ik muziek en gebruik ik ook kleding als een vorm van kunstuiting. Voor mij is kunst een uiting van gevoelens die anders moeilijk zijn te omschrijven. Het is aan de ene kant persoonlijk, maar kan ook door iedereen anders geïnterpreteerd worden en daardoor veel bij je losmaken. Om deze reden wil ik graag kunst naar jongeren brengen! Een fun fact over mij is dat ik heel blij word van random honden in het openbaar en ik voor mijn eigen huisdieren altijd de raarste namen bedenk, zoals Druif en Tarzan.

 

Wieke Neus

Hi! Ik ben Wieke en 17 jaar. Ik vind theaterfestivals echt heel erg leuk en ik wil er ook graag deel van uitmaken, maar sta zelf toch liever achter de schermen. Ik ben de afgelopen twee jaar vrijwilliger geweest bij het festival en ben toen blijven plakken. Ik ben heel blij dit jaar dit mooie festival mee te mogen organiseren! Waar ik ook heel blij van word is caramel, muziek (vooral rock :) ) en mijn beagle Finn!

 

Joost van der Velden

Hey! Ik ben Joost van der Velden. 21 jaar oud en studeer fotografie aan het Koning Willem 1 College in s’Hertogenbosch. Via mijn Instagram pagina @talentframes waar ik jong/onbekend fotografie talent een podium geef ben ik terecht gekomen bij 39 Graden. Zelf had ik nog niet eerder van 39 graden gehoord en dat vond ik eigenlijk best jammer. Ik hoop mijn steentje bij te dragen met het fotografie gedeelte!

 


Organisatie vanuit Podium Bloos 
Projectleider: Jens Akkermans 
Artistiek coördinator: Moos van den Broek
Productie: Bas Rozenberg
Marketing & PR: Bent van Hassel

 


Website: 100.nl