39Graden

Wie zijn wij?

39Graden is een initiatief van Podium Bloos. De organisatie is voor een groot deel in handen van een groep jongeren in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar, die wordt ondersteund door de professionals van Podium Bloos. Samen delen zij een grote passie voor theater, dans, circus en kunst en cultuur in het algemeen. 

De jongerenorganisatie bestaat uit: 

 

Jonathan Veenhuijsen

 

Hoi! Ik ben Jonathan. Ik ben 18 jaar en ik zit bij de jongerenorganisatie, omdat ik veel met theater heb gedaan en nu heel benieuwd ben hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Het lijkt mij een leuke ervaring om een keer bezig te zijn met kunst op een heel andere manier dan het uitvoeren ervan. Een fun fact over mijzelf is dat ik verliefd ben op Italië: de geschiedenis, het eten, de steden, het weer en de taal. Ik heb daarom 10 weken in Florence gewoond om Italiaans te leren. Ik vind dat jongeren op een heel speciale manier naar de wereld kunnen kijken en ik ben altijd heel geïntrigeerd door kunst van jonge makers. Ook vanwege de nog onderzoekende stijl en vaak overlappende disciplines, die ik veel hoop terug te zien op het festival!

 

Bente Janssen  

                                                                            

 

Hey! Mijn naam is Bente Janssen, ik ben 16 jaar en ben actief in theater. Dit is het 2e jaar dat ik deel uitmaak van de jongerenorganisatie van Festival 39Graden. Vorig jaar heb ik er zó erg van genoten en zoveel inspiratie opgedaan, dat ik dit jaar graag weer wilde meehelpen. Ik wil kunst onder de aandacht van jongeren brengen, omdat dit naar mijn idee nog niet genoeg gebeurt. Dit vind ik zonde, omdat kunst erg mooi en inspirerend kan zijn! Ons doel is dan ook om dit jaar zo veel mogelijk jongeren aan te sporen tot het maken en zien van kunst. Een fun fact over mij is dat ik er stiekem van droom om in the middle of nowhere,  in Lapland, tussen de rendieren met warme chocolademelk het Noorderlicht te zien. Je zal mij trouwens ook zelf op het festival zien staan in een voorstelling van de Winterschool!

 

Dylan Richards

Hallo, ik ben Dylan! Toen ik 9 jaar was kreeg ik mijn eerste theaterles en ik ben sindsdien niet meer van theater weg te houden. Ik ben ondertussen 16 jaar en volg de 39Graden Winterschool. Ik ben via een vriendin bij de jongerenorganisatie van Festival 39Graden gekomen en ik vind het heel leuk om met een groep naar een gemeenschappelijk doel toe te werken! Overigens ben ik een van de grootste nerds, die je zou kunnen bedenken. Anime, Video Games, Dungeons & Dragons en een robotica team: ik doe het allemaal!

 

Rhea Slootweg

Hee daar! Mijn naam is Rhea, ik ben 21 jaar en erg enthousiast over Festival 39Graden. Als oud-deelnemer kan ik zeggen dat het me veel heeft gebracht: podiumervaring, nieuwe input door te werken met een professional en de ontmoeting met andere artiesten. Daarom leek het me dit jaar interessant om vanuit een andere hoek mee te werken. Ik studeer aan de Circus and Performing Arts in Tilburg en vind het heel tof om binnen creaties mijn discipline partneracrobatiek te combineren met dans. Een fun fact over mij is dat ik altijd over de kleinste dingen twijfel. Gelukkig hebben we een heel team om knopen door te hakken! Ik ben erg benieuwd naar de aanmeldingen dit jaar :).

 

Demi Hense

Heii! Ik ben Demi en ik ben 16 jaar. Ik ben via een stage als cultuurreporter gespot door de jongerenorganisatie van Festival 39Graden; ik was gelijk enthousiast! Zelf treed ik al vanaf kleins af aan op als danser, sinds een paar jaar is mijn focus meer op musical. Verder schrijf ik graag, maak ik muziek en gebruik ik ook kleding als een vorm van kunstuiting. Voor mij is kunst een uiting van gevoelens, die anders moeilijk zijn te omschrijven. Het is aan de ene kant persoonlijk, maar kan ook door iedereen anders geïnterpreteerd worden en daardoor veel bij je losmaken. Om deze reden wil ik graag kunst naar jongeren brengen! Een fun fact over mij is, dat ik heel blij word van honden en ik voor mijn eigen huisdieren altijd de raarste namen bedenk, zoals Druif en Tarzan.

 

Wieke Neus

Hi! Ik ben Wieke en 17 jaar. Ik vind theaterfestivals echt heel erg leuk en ik wil er ook graag deel van uitmaken, maar sta zelf toch liever achter de schermen. Ik ben de afgelopen twee jaar vrijwilliger geweest bij het festival en ben blijven plakken. Ik ben heel blij dit jaar dit mooie festival mee te mogen organiseren! Waar ik ook heel blij van word is caramel, muziek (vooral rock :) ) en mijn beagle Finn!

 

Joost van der Velden

Hey! Ik ben Joost van der Velden. 21 jaar oud en studeer fotografie aan het Koning Willem 1 College in s’Hertogenbosch. Via mijn Instagram pagina @talentframes, waar ik jong/onbekend fotografie talent een podium geef, ben ik terecht gekomen bij 39Graden. Ik hoop mijn steentje bij te dragen vanuit de fotografie!

 


Organisatie vanuit Podium Bloos 
Projectleider: Frederique Scholtes
Artistiek coördinator: Moos van den Broek
Productie: Bas Rozenberg
Marketing & PR: Bent van Hassel

 


Website: 100.nl