Festival 39Graden

Wie zijn wij?

Festival 39Graden is een initiatief van Podium Bloos. De organisatie is voor een groot deel in handen van een groep jongeren in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar, die wordt ondersteund door de professionals van Podium Bloos. Samen delen zij een grote passie voor theater, dans, circus en kunst en cultuur in het algemeen. De komende maanden doen zij er alles aan om ook van deze editie een succes te maken! 

De jongerenorganisatie bestaat dit jaar uit: 

 

Jonathan Veenhuijsen
PR & Marketing

 

Hoi! Ik ben Jonathan. Ik ben 18 jaar en ik zit bij de jongerenorganisatie, omdat ik veel met theater heb gedaan en nu heel benieuwd ben hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Het lijkt mij een leuke ervaring om een keer bezig te zijn met kunst op een heel andere manier dan het uitvoeren ervan. Een fun fact over mijzelf is dat ik verliefd ben op Italië: de geschiedenis, het eten, de steden, het weer en de taal. Ik heb daarom 10 weken in Florence gewoond om Italiaans te leren. Ik vind dat jongeren op een heel speciale manier naar de wereld kunnen kijken en ik ben altijd heel geïntrigeerd door kunst van jonge makers. Ook vanwege de nog onderzoekende stijl en vaak overlappende disciplines, die ik veel hoop terug te zien op het festival!

 

Bente Janssen  
Werving & Vrijwilligers

                                                                              

 

Hey! Mijn naam is Bente Janssen, ik ben 16 jaar en ik zit op theater. Dit is het 2e jaar dat ik deel uitmaak van de jongerenorganisatie van Festival 39Graden. Vorig jaar heb ik er zó erg van genoten en veel inspiratie opgedaan, dat ik dit jaar graag weer wilde meehelpen. Ik wil meer kunst onder de jongeren brengen, omdat dit naar mijn idee nog niet genoeg gebeurt. Dit vind ik zonde, omdat kunst erg mooi en inspirerend kan zijn! Ons doel is dan ook om dit jaar zo veel mogelijk jongeren aan te sporen tot kunst maken en zien. Een fun fact over mij is dat ik er stiekem van droom om in the middle of nowhere in Lapland tussen de rendieren met warme chocolademelk het Noorderlicht te zien. Je zal mij trouwens ook zelf op het festival zien staan in een voorstelling van de Jongerenwerkplaats van Podium Bloos!

 

Dylan Richards
Social Media

Hallo, ik ben Dylan! Toen ik 9 jaar was kreeg ik mijn eerste theaterles, en ik ben sindsdien niet meer van theater weg te houden. Ik ben ondertussen 16 jaar en zit in de Jongerenwerkplaats van Podium Bloos. Ik ben via een vriendin bij de jongerenorganisatie van Festival 39Graden gekomen en ik vind het heel leuk om met een groep naar een gemeenschappelijk doel te werken! Overigens ben ik een van de grootste nerds die je zou kunnen bedenken. Anime, Video Games, Dungeons & Dragons en een robotica team: ik doe het allemaal!

 

Rhea Slootweg
PR & Marketing

Hee daar! Mijn naam is Rhea, ik ben 21 jaar en erg enthousiast over Festival 39Graden. Als oud-deelnemer kan ik zeggen dat het me veel heeft gebracht: podiumervaring, nieuwe input door het werken met een professional en het ontmoeten van nieuwe mede (beginnende) artiesten. Daarom leek het me dit jaar interessant om vanuit een andere hoek mee te werken. Zelf studeer ik Circus and Performing Arts in Tilburg en ik vind het heel tof om in creaties mijn discipline (partneracrobatiek) te combineren met dans. Een fun fact over mij is dat ik altijd over de kleinste dingen twijfel. Gelukkig hebben we een heel team om knopen door te hakken! Ik ben erg benieuwd naar alle aanmeldingen dit jaar. :)

 

Demi Hense
Social Media

Heii! Ik ben Demi en ik ben 16 jaar. Ik ben via een stage als cultreporter gespot voor de jongerenorganisatie van Festival 39Graden en ik was gelijk enthousiast! Zelf treed ik al vanaf kleins af aan op met dans en sinds een paar jaar is dat veranderd in musical. Verder schrijf ik graag, maak ik muziek en gebruik ik ook kleding als een vorm van kunstuiting. Voor mij is kunst een uiting van gevoelens die anders moeilijk zijn te omschrijven. Het is aan de ene kant persoonlijk, maar kan ook door iedereen anders geïnterpreteerd worden en daardoor veel bij je losmaken. Om deze reden wil ik graag kunst naar jongeren brengen! Een fun fact over mij is dat ik heel blij word van random honden in het openbaar en ik voor mijn eigen huisdieren altijd de raarste namen bedenk, zoals Druif en Tarzan.

 

Wieke Neus
Werving & Vrijwilligers

Hi! Ik ben Wieke en 17 jaar. Ik vind theaterfestivals echt heel erg leuk en ik wil er ook graag deel van uitmaken, maar sta zelf toch liever achter de schermen. Ik ben de afgelopen twee jaar vrijwilliger geweest bij het festival en ben toen blijven plakken. Ik ben heel blij dit jaar dit mooie festival mee te mogen organiseren! Waar ik ook heel blij van word is caramel, muziek (vooral rock :) ) en mijn beagle Finn!

 

Inez van der Zee
Stagiair / Coördinator deelprojecten

 

Hoi Hoi, mijn naam is Inez, ik ben 22 jaar oud. Ik studeer Management in Rotterdam. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en grenzen in of buiten Nederland. Ik sta heel positief in het leven en ben altijd te spotten aan mijn glimlach. Ik loop nu twee dagen per week stage bij Podium Bloos en zit in de organisatie van Festival 39Graden. Hier verwacht ik veel uit te halen en jongeren mee te inspireren. Zelf ben ik twee keer als bezoeker bij Festival 39Graden geweest en het leek mij leuk om het festival nu van de andere kant te ervaren.

 

Organisatie vanuit Podium Bloos: 

Projectleider: Jens Akkersmans 
Creative Producer: Moos van den Broek
Productie: Bas Rozenberg
Marketing & Communicatie: Sylvia Smilde

 

VormgevingYURR Studio
Fotografie campagne 2020Loet Koreman
Trailer 2020: Rein Peeters
Website: 100.nl