Festival 39Graden

Festival 39Graden

Festival 39Graden is dé start voor jong talent tussen de 15 en 21 jaar. Een theaterfestival waar aanstromend talent en jonge professionals elkaars werk zien en van elkaar leren. Wat je kunt verwachten zijn eigenzinnige en tegendraadse voorstellingen en performances op het gebied van theater, dans, muziek, spoken word en circus. 

Over 39Graden
39Graden is veel meer dan alleen een theaterfestival. Deelnemers worden in de aanloop naar het festival begeleid door jonge professionals uit het veld, ontmoeten andere talentvolle jongeren, bezoeken samen voorstellingen én profiteren van vele andere ontwikkelingsmogelijkheden, zoals masterclasses en workshops. Het hoogtepunt ieder jaar is het festival, waarbij alle talentvolle jongeren samenkomen, elkaars werk zien en van elkaar leren.

Van lokaal naar (inter)nationaal 
In 2008 werden voor het eerst talentvolle en initiatiefrijke jongeren in Podium Bloos samengebracht. Bredaas talent kwam bij elkaar om hun kwaliteiten met elkaar te delen. Inmiddels is het festival gegroeid van een lokaal naar een (inter)nationaal festival. Naast Bredase jongeren vertegenwoordigt 39Graden ook jongeren uit Eindhoven, Den Bosch, Tilburg, Utrecht, Amsterdam, Maastricht en zelfs van over de grens uit België.